Arkiv for august, 2024



  • 29. august 2024

    29. august 2024

    Kjørekveld, med 13 medlemmer og en gjest til stede. Det ble kjørt norske og tyske tog, og både stasjoner og oppstillingsområder var tidvis fulle. Etter pølseservering, med Twist til dessert, ble trafikken noe roligere og alle tog var pakket vekk når klokken nærmet seg 2300.

    Les mer

  • 22. august 2024

    22. august 2024

    Byggekveld, med 9 medlemmer til stede. Sporområdet ved cellulose/papirfabrikk ble ballastert ferdig, mens tre mann var travelt opptatt med utskifting av en defekt vekselmotor under Sigdal stasjon. Flere tog ble også prøvekjørt. Det ble også ryddet litt foran neste ukes kjørekveld.

    Les mer

  • 15. august 2024

    15. august 2024

    Byggekveld, med 9 medlemmer og en gjest innom. Vi fikk skrudd opp de resterende trekantlistene til den kommende anleggsbelysningen, startet opp ballastering og landskapsbygging ved cellulose/papirfabrikk, jobbet litt ved Trekkspillreturen, reparert og loddet ledninger på flere Tortoise-motorer samt prøvekjørt en del tog. De tre siste pakket sine saker og dro hjemover klokken 2315.

    Les mer

  • 8. august 2024

    8. august 2024

    9 medlemmer møtte til byggekveld. Vi fikk løftet inn lange trekantlister via branntrappa, disse listene skal fungere som feste for anleggsbelysning. I løpet av kvelden ble flere av listene montert opp. Sporene ved cellulose/papirfabrikk ble rustmalt og på Sigdal ble en defekt vekselmotor skiftet ut. Det viste seg at hele to av slepekontaktene inni hadde […]

    Les mer

  • 7. august 2024

    7. august 2024

    5 medlemmer møtte opp denne onsdagen til den tradisjonelle månedlige sesjonen for de som er litt eldre, har tid eller ellers har lyst til å prøve sine tog på en egen dag. Materiellet var stort sett norske og tyske. Trafikken gikk i behagelig tempo, og det ble god tid til å kunne nyte kaffe og […]

    Les mer

  • 1. august 2024

    1. august 2024

    Kjørekveld, med hele 15 medlemmer og en gjest til stede. Mange folk på en kjørekveld betyr gjerne kø på sporene og fulle stasjoner, så også denne gang. Det var primært norske og tyske tog som trafikkerte anlegget, og først da klokken nærmet seg 2300 stilnet trafikken av.

    Les mer

  •  
AWSOM Powered